Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-29@02:50:16 GMT

وزارت ارشاد: توقیف «رکنا» سیاسی نبود

تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۱۸۸۳۹

وزارت ارشاد: توقیف «رکنا» سیاسی نبود

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی در پی توقیف پایگاه خبری رکنا اظهار کرد: ما همچنان از آزادی رسانه حمایت می کنیم و هیچ گونه نگاه سیاسی نسبت به توقیف این رسانه وجود نداشته بلکه نگاه ما کاملا نگاه اجتماعی و افکار عمومی است. رسانه ای که از سوی حاکمیت برای انتشار مجوز گرفته است، باید قوانین رسانه را بداند و رعایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایمان شمسایی در گفت و گویی با ایسنا درباره توقیف پایگاه خبری «رکنا» که به انتشار مطلبی با عنوان «قتل عروس ۱۷ ساله توسط شوهرش در اهواز» و تصاویر مربوط به آن اقدام کرده بود، اظهار کرد: متاسفانه فیلمی که از ماجرای اهواز منتشر شد موجب جریحه دار شدن افکار عمومی شده است. اتفاقی که بر اخلاق و آرامش روانی جامعه تاثیرگذار بود. البته باید پذیرفت که کار سرویس حوادث در رسانه های ما دشوار و حوزه ی خشنی است اما هوشیاری خیلی مهم است و رسانه ها شایسته است برای روایت رویدادهای تلخ، حفظ آرامش جامعه و رعایت اخلاق را مدنظر داشته باشند.

مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی ادامه داد: پایگاه خبری رکنا چند مورد در زمینه انتشار اخبار و تصاویر مغایر با عفت عمومی اقدام کرده و تذکرات لازم هم داده شده بود اما این مورد آخر بسیار تلخ بود. ما ابتدا از سوی وزارت ارشاد تذکر کتبی دادیم اما هیات نظارت بر مطبوعات هم مرجعی است که متولی صدور، لغو مجوز و توقیف رسانه است و در نتیجه در جلسه فوق العاده ای هم که امروز (۱۷ بهمن ماه) تشکیل شد، با اتفاق آراء قرار بر این شد که رکنا توقیف و پرونده به مرجع قضایی که همان دادسرای فرهنگ و رسانه و مطبوعات است، ارسال شود.

وی در عین حال با تاکید بر اینکه امنیت شغلی خبرنگاران باید حفظ شود، یادآور شد: ما برای خبرنگاران احترام قائلیم و خبرنگارانی هم که در رکنا فعالیت می کنند باید حقوقشان حفظ شود ولی اتفاقی که رخ داده نیز باید پیگیری شود. امیدواریم ماجرای این توقیف ختم بخیر شود و عادلانه در دادگاه مورد قضاوت قرار بگیرد. ما همچنان از آزادی رسانه حمایت می کنیم و هیچ گونه نگاه سیاسی نسبت به توقیف این رسانه وجود نداشته بلکه نگاه ما کاملا اجتماعی و از منظر فکار عمومی است.

مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی با اشاره به نقش رسانه ها در رعایت اخلاق و رعایت قوانین، گفت: رسانه رسمی که از هیات نظارت مجوز می گیرد، عنوان رسانه رسمی را با خود به همراه دارد و مرجعیت دارد اما نباید به این دلیل که شبکه های اجتماعی هر محتوایی را منتشر می کنند، اقدام به بازنشر آن کند. رسانه ای که از سوی حاکمیت مجوز برای انتشار گرفته است، باید قوانین رسانه را بداند و رعایت کند. در برخی موارد نشان دادن تصاویر با هماهنگی های لازم صورت می گیرد؛ به عنوان مثال نشان دادن چهره یک متهم با اجازه مقام قضایی در رسانه رسمی مجوز انتشار پیدا می کند. انتشار برخی موارد در قانون پیش بینی شده است و مانعی ندارد.

شمسایی در پایان مطرح کرد: متاسفانه گاهی اوقات خبرنگار و رسانه اقدام به انتشار اخبار و تصاویری می کند تا از شبکه های اجتماعی جا نماند. در حالی که ماده دوم قانون مطبوعات به رسالت مطبوعات مبنی بر حفظ فضائل اخلاقی اشاره دارد. البته این به معنای آن نیست که بگوییم همه چیز خوب است و البته که با سیاه نمایی برای روشنگری هم مشکلی نداریم، مخصوصا وقتی در آن امیدآفرینی و ارائه راه حل یافت شود. نمی خواهیم برای مطبوعات تعیین تکلیف کنیم، خوب است رسانه ها انتقاد کنند، ولی هر انتقادی می تواند ارائه راه حل هم داشته باشد.

اداره‌کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی به‌دلیل آنچه «تخلفات ادامه‌دار پایگاه خبری «رکنا» در انتشار محتوا» خوانده است، به این پایگاه خبری تذکر کتبی داد.

در نامه اداره کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی، خطاب به مدیرمسوول پایگاه خبری رکنا آمده است: «روند انتشار تصاویر و مطالب مغایر با عفت عمومی، انعکاس حوادث به نحوی که در مغایرت با بهداشت روانی جامعه است، انتشار فایل های صوتی بدون مجوز قانونی و نیز استفاده ابزاری از تصاویر زنان در گزارش‌ها همچنان در این پایگاه خبری ادامه دارد و علی رغم تذکرات قبلی، متاسفانه این رویه ناصواب اصلاح نشده است. در این خصوص مستند به بندهای ۲ و ۱۰ ماده ۶ قانون مطبوعات به جنابعالی تذکر داده می شود. لازم است این روند را به فوریت اصلاح و توضیحات خود را به این اداره‌کل ارسال نمایید.»

در پی این تذکر هیات نظارت بر مطبوعات هم عصر یکشنبه ـ ۱۷ بهمن ماه ـ اعلام کرد: در پاسخ به مطالبات به حق مردمی برای جلوگیری از انتشار تصاویر خشونت‌آمیز و مغایر با سلامت روانی جامعه، پایگاه خبری «رکنا» توقیف شد.

منبع: فرارو

کلیدواژه: وزارت ارشاد ایمان شمسایی رکنا کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی پایگاه خبری رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۱۸۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرگزاری کره شمالی جلوتر از خبرگزاری های ایران

عصرایران ؛‌ رضا غبیشاوی - خبرگزاری رسمی دولت کره شمالی روز چهارشنبه گذشته (5 اردیبهشت) خبر داد هیات اقتصادی به ریاست یک وزیر (وزیر تجارت بین المللی) پیونگ یانگ را به مقصد تهران ترک کرد.

این اتفاق نادری بود که در عرصه اطلاع رسانی کره شمالی رخ داد. 

خبرگزاری دولت کره شمالی برای اولین بار خبر سفر وزیر  را اعلام کرد. بعد از آن هم خبرگزاری رویترز آن را در قالب گزارش خبری،  منتشر کرد. در گام بعدی هم خبرگزاری ها و رسانه های جهان و ایران آن را بازنشر کردند. 

این خبر با ارزشی است. کره شمالی کشور منزوی است و با همسایگان و کشورهای جهان، رفت و آمد سطح بالای و گسترده ای ندارد.

 تنها روابط نزدیک کره شمالی به چین و روسیه محدود می شود. در جهان هم دوستان کره شمالی علاوه بر روسیه و چین محدود می شود به بلاروس، کوبا و ایران و احتمالا چند کشور دیگر.

سفر مقامات کره شمالی هم به ایران ، اتفاقی کم رخدادی است. بعد از انقلاب 57 تاکنون،‌هیچ کدام رهبران کره شمالی به ایران سفر نکرده اند. تنها یک بار نخست وزیر کره شمالی به ایران آمد (سال 91 نشست سران کشورهای عضو عدم تعهد) . 

آخرین باری که یک وزیر کره شمالی به ایران آمد مربوط به 5 سال یعنی سال 97 قبل است.  وزیر خارجه کره شمالی در سفر به تهران با روحانی رئیس جمهوری و ظریف وزیر خارجه وقت دیدار و گفتگو داشت.

از آن روز تاکنون 4 روز می گذرد اما هیچ خبرگزاری و رسانه ای در ایران هیچ خبری دیگری درباره این سفر و این وزیر کره شمالی  منتشر نکرد.

 اینکه سرنوشت این هیات و این وزیر کره شمالی چه شد؟ به ایران آمد یا نیامد؟ اگر آمد با چه کسی در ایران دیدار داشت؟ هدف از سفر چه بود؟ درباره چه موضوعاتی با مقامات ایران گفتگو کرد؟ 

اگر نیامد یعنی سفرش لغو شد؟ اگر بله چرا سفر لغو شد؟ 

به ویژه که وزیر تجارت بین الملل کره شمالی است. قرار است دو کشور تحت تحریم چه چیزی باهم مبادله و خرید و فروش کنند؟ ما قرار است چه چیزی بخریم و چه چیزی می توانیم بفروشیم؟ کلا داستان جذاب و مهمی است.

مرداد 97 - سفر  «ری یونگ هو» وزیر خارجه کره شمالی  به تهران و دیدار با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران

 

هیچ خبرگزاری در ایران از هیچ مقام ایرانی درباره سرنوشت این هیات سوال نکرد. هیچ خبرگزاری در ایران نتوانست از منابع آگاه خود سوال کند و خبری اختصاصی در این باره منتشر کند که این هیات کره شمالی چه شد؟

هیچ مقام مسوولی هم در ایران، در این مدت، احساس مسوولیت نکرد تا به افکار عمومی توضیح دهد آیا این وزیر آمده یا نیامده ؟ اگر آمده ...

این است وضعیت اطلاع رسانی در ایران. خبرگزاری کره شمالی به عنوان بسته ترین کشور جهان ، خبر سفر وزیرشان به ایران را منتشر می کند اما در ایران خودمان، خبری از سرنوشت این سفر و این وزیر نیست. انگار نه انگار. خلاصه اینکه هیچ ارزشی برای مخاطب ایرانی قائل نشدند و هنوز هیچ چیزی نگفته اند.

نکته دیگر اینکه، سکوت در برابر اتفاقات با ارزش خبری ،‌ آن اتفاق را از بین نمی برد بلکه به ابهامات و گمانه زنی های اطراف آن رنگ واقعیت می دهد. 

 سکوت ایران و کره شمالی بعد از انتشار خبر اول سفر وزیرشان به تهران، به ایران آسیب می زند. بزرگترین آسیب این است که گمانه زنی ها و احتمالات رسانه ها را درباره روابط دو کشور تایید می کند.
خبر را اولین بار خبرگزاری کره شمالی اعلام و بعد از آن، رویترز این خبر را در قالب گزارش خبری منتشر کرد. خبر رویترز به صورت گسترده در همه رسانه های جهان و ایران بازنشر شد. خبر رویترز احتمالات و گمانه زنی هایی را درباره روابط و همکای های نظامی مطرح می کند که به لحاظ چارچوب افکارعمومی، سکوت دربرابر آنها، یعنی تایید غیرمستقیم و ضمنی.

این رفتارها نه تنها به اعتبار رسانه ها و مسوولان ایرانی آسیب می زند بلکه ابهام ها را تقویت و راه رای برای تولید و تقویت شایعه ها و گمانه زنی ها باز می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: صداوسیما، برکناری معاون سیاسی و مشکل اطلاع رسانی رسانه ، بالاتر از خانواده سلطنتی چگونه رسانه قوی داشته باشیم؟  / ایران نیازمند خودکفایی رسانه ای وزیر نفت یا وزیر ابهام بنزینی؟ آیت الله کاظم صدیقی ؛ زنده باد ابهام 10 نکته درباره اختلاس ۲ میلیون دلاری در بندر امام / چرا رسانه ها اختلاس را کشف نکردند؟ / روابط با کانادا را عادی کنید 10 ویژگی سخنگوی خوب برای قوه قضائیه موشک های ایران در آسمان قدس ؛ عکس تاریخی  سفر یک وزیر کره شمالی به ایران 

دیگر خبرها

  • جاری شدن سیل ویرانگر در کنیا با ۷۶ کشته
  • افزایش شمار قربانیان سیل در کنیا
  • شلیک ۳۰ موشک به پایگاه میرون ارتش رژیم صهیونیستی
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از خبرگزاری های ایران
  • چرا سریال «حشاشین» در ایران مجوز ندارد؟
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ برگزار می‌شود
  • نشست خبری مرکز طرح‌های ملی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • ماجرای انتشار دود در نمایشگاه بین‌المللی اصفهان چه بود؟ + فیلم
  • ماجرای انتشار دود در نمایشگاه بین‌المللی اصفهان چه بود؟
  • جبهه ارزشی مطبوعات و رسانه در جنگ با رسانه های ملحد پیروز است